Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ. – www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Ελιγιάς στα Αστερούσια Όρη.

Η διάσχιση θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό Καπετανιανά μέσω μονοπατιού και θα συνεχιστεί μέσω διαδρομής τύπου via-ferrata από τη δυτική πλευρά του φαραγγιού Βαλάχα-Ελιγιά για να καταλήξει στην παραλία της Ελιγιάς δίπλα στον οικισμό ;Aγιος Ιωάννης. Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς.

Η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί από 2,5 έως 3,5 ώρες. Στην έξοδο του φαραγγιού, θα μας περιμένουν 4×4 για να μας ανεβάσουν στο χωριό Καπετανιανά. Το κόστος συμμετοχής κατ\’ άτομο είναι 13 ευρώ και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο στα Καπετανιανά από το Ηράκλειο, τη μεταφορά με 4×4 από την παραλία στο χωριό Καπετανιανά και τη μεταφορά από εκεί στο Ηράκλειο.

Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για μπάνιο στην παραλία και χρόνος για φαγητό ή καφέ στο χωριό Καπετανιανά.

Σημείωση: Πρέπει να κρατάμε μαζί μας νερό και ένα μικρό γεύμα γιατί πριν φτάσουμε στο χωριό Καπετανιανά δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε κάτι.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:30 το πρωί της Κυριακής. Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι τη Παρασκεύη 31 Μαΐου 2013.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Π.Ο.Ε.Φ. www.canyon.gr 6997090307 [email protected]
­­ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Γιάννης Μπρομοιράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook