Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ. - www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Ελιγιάς στα Αστερούσια Όρη.

Η διάσχιση θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό Καπετανιανά μέσω μονοπατιού και θα συνεχιστεί μέσω διαδρομής τύπου via-ferrata από τη δυτική πλευρά του φαραγγιού Βαλάχα-Ελιγιά για να καταλήξει στην παραλία της Ελιγιάς δίπλα στον οικισμό ;Aγιος Ιωάννης. Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς.

Η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί από 2,5 έως 3,5 ώρες. Στην έξοδο του φαραγγιού, θα μας περιμένουν 4x4 για να μας ανεβάσουν στο χωριό Καπετανιανά. Το κόστος συμμετοχής κατ' άτομο είναι 13 ευρώ και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο στα Καπετανιανά από το Ηράκλειο, τη μεταφορά με 4x4 από την παραλία στο χωριό Καπετανιανά και τη μεταφορά από εκεί στο Ηράκλειο.

Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για μπάνιο στην παραλία και χρόνος για φαγητό ή καφέ στο χωριό Καπετανιανά.

Σημείωση: Πρέπει να κρατάμε μαζί μας νερό και ένα μικρό γεύμα γιατί πριν φτάσουμε στο χωριό Καπετανιανά δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε κάτι.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:30 το πρωί της Κυριακής. Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι τη Παρασκεύη 31 Μαΐου 2013.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής
Π.Ο.Ε.Φ. www.canyon.gr 6997090307 [email protected]
­­ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Γιάννης Μπρομοιράκης.