Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για κατασκευή εκρηκτικού υλικού και για άλλα αδικήματα κατηγορείται ο 17χρονος μαθητής του Λυκείου Γκραντ Άκορντ, ο οποίος σχεδίαζε επίθεση με εκρηκτικά στο σχολείο του, ανάλογη με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί σε Λύκειο της πόλης Κολουμπάιν πριν από δώδεκα χρόνια.

Ο 17χρονος συνελήφθη την Πέμπτη όταν η αστυνομία ανακάλυψε τα εκρηκτικά που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για τη «σφαγή» στο Λύκειο Γουεστ Άλμπανι, στο \’Αλμπανι, περίπου 115 χιλιόμετρα νοτίως του Πόρτλαντ, βορειοδυτικά του Όρεγκον.

Η αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από κάποιον από το σχολείο, ανακάλυψε βόμβες ναπάλμ και κοκτέιλ Μολότοφ κάτω από το δάπεδο του δωματίου του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας του Μπέντον Τζον Χάρολντσον, η αστυνομία βρήκε επίσης χάρτες και σχέδια, ανάμεσα στα οποία και αυτό της επίθεσης.

Ο Χάρολντσον τόνισε ότι τα σχέδια που βρέθηκαν δείχνουν ότι ο Άκορντ προετοίμαζε μια επίθεση όπως εκείνη στο Λύκειο της πόλης Κολουμπάιν στις 20 Απριλίου του 1999 όταν δυο βαριά οπλισμένοι μαθητές, ο Έρικ Χάρις και ο Ντίλαν Κλέμπολντ εισέβαλαν στο σχολείο τους πυροβολώντας και σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας 23 πριν αυτοκτονήσουν.

Σύμφωνα με ένα από τα γραπτά σενάρια, ο νεαρός σκόπευε να φύγει από το σπίτι του γύρω στις 07:30 «με όλον τον εξοπλισμό στο πορτ μπαγκάζ» του αυτοκινήτου του, να παρακολουθήσει την πρώτη ώρα των μαθημάτων και στη συνέχεια να βγει για να «εξοπλιστεί». Υστερα θα έβαζε μουσική στη διαπασών στο αυτοκίνητό του, «θα έβγαζε από το αυτοκίνητο τον εξοπλισμό υλικό του και θα κατευθυνόταν προς το σχολείο με μια τσάντα στο ένα χέρι και με μια βόμβα ναπάλμ στο άλλο».

«Αφήνω την τσάντα στο έδαφος. Ρίχνω τη ναπάλμ, ανοίγω το εξωτερικό φερμουάρ της τσάντας και ανοίγω πυρ… Πριν μπω στην κάθε αίθουσα ρίχνω δακρυγόνο, πυροβολώ και αφήνω βόμβες παντού στο σχολείο. Αυτοκτονώ πριν με συλλάβει η αστυνομία», γράφει ο νεαρός στο σενάριο που βρήκε η αστυνομία.

Η μητέρα του υποστήριξε ότι ο γιος της πάσχει από μια νευροψυχιατρική διαταραχή που προκαλείται ύστερα από μόλυνση από ορισμένα είδη στρεπτόκοκκου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook