Δύο ατρόμητοι επαγγελματίες «κυνηγοί καταιγίδων» χρησιμοποίησαν ένα ειδικό θωρακισμένο όχημα προκειμένου να περάσουν μέσα από τον μαινόμενο ανεμοστρόβιλο της κομητείας Σμιθ στο Κάνσας και να καταγράψουν την εμπειρία τους.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και οι Σιν Κάσει και Μπράντον Αιβι, οι οποίοι παρουσιάζουν την σειρά «κυνηγοί καταιγίδων» στο Discovery Channel, έκαναν μία παράτολμη απόπειρα και διέσχισαν τον ανεμοστρόβιλο μέσα σε ένα ειδικό βαρύ επαγγελματικό όχημα εξοπλισμένο με αισθητήρες και κάμερες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, οι άνεμοι του τυφώνα ήταν μεγαλύτεροι από 240 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ όπως ανάρτησε αργότερα ο Αιβι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αυτή η καταιγίδα ήταν η ισχυρότερη της καριέρας του.

Ο συγκεκριμένος ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το Κάνσας βαθμολογήθηκε προκαταρκτικά ως EF3 ή EF4 της κλίμακας καταστροφικότητας, ενώ ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την Οκλαχόμα υπολογιζόταν στο ΕF5.

Παρόλο που οι δυο ατρόμητοι κυνηγοί καταιγίδων επέστρεψαν σώοι, ο Αιβι τόνισε ότι ήταν τυχεροί που η καταιγίδα δεν επιδεινώθηκε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook