Με υπόμνημα προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Σπήλαιο του Δία στο Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου, που ανέδειξε με αναλυτικό ρεπορτάζ το Flashnews.gr (Δείτε Εδώ).

Ο κ. Χαριτάκης ζητά από τον υπουργό τα αυτονόητα, να γίνει η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας, ωστόσο δεν κάνει αναφορά σε κάποια από τα υπόλοιπα προβλήματα που ανέδειξε το ρεπορτάζ.

Είναι σαφές πάντως πως αν επιλυθεί το θέμα του ωραρίου θα έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα, προς την καλύτερη λειτουργία του χώρου που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες.

\’\’Κύριε Υπουργέ,

Μετά από αρκετές επαφές που είχαμε με επιχειρήσεις μέλη μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

Το Σπήλαιο Ψυχρού – Δικταίο Άντρο, ένας από τους αρχαιολογικούς χώρους στη Κρήτη με μεγάλη επισκεψιμότητα και ως τέτοια είναι μια σημαντική πηγή εσόδων πηγή εσόδων για το κράτος. Το σπήλαιο είναι πόλος έλξης για επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα και συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δυστυχώς ο σημαντικός αυτός αρχαιολογικός χώρος κλείνει μετά τις 14:00 με 14:30 ώρα καθημερινά. Αποτέλεσμα να έρχονται τουρίστες για να το επισκεφτούν, να ανεβαίνουν το μονοπάτι με τα πόδια περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά και μόλις φθάνουν στο χώρο να ενημερώνονται από τους υπαλλήλους ότι το Σπήλαιο έχει κλείσει λόγω ωραρίου. Οι επισκέπτες αυτοί αναγκάζονται να φεύγουν απογοητευμένοι δυσφημώντας πολλές φορές τον τόπο μας σε άλλους εν δυνάμει επισκέπτες.

Θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο του κράτους όσο και της τοπικής κοινωνίας να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας του σπηλαίου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Με αυτό τον τρόπο αφενός το κράτος θα εξασφαλίσει περισσότερα έσοδα από περισσότερους επισκέπτες στο σπήλαιο, αφετέρου δε θα σταματήσει η δυσφήμιση του τόπου μας και οι τουρίστες θα φεύγουν ευχαριστημένοι με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό προφίλ της περιοχής αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

Πιστεύουμε ακόμα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην προωθούμε σε συνέπεια και σοβαρότητα τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν μας.

Κε Υπουργέ, ευελπιστούμε να δώσετε λύση σε αυτό το ζήτημα το οποίο επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα το μέλλον πολλών επιχειρήσεων – μελών μας τα οποία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.\’\’

flashnews.gr / Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook