Η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση από την πλευρά του Κρίτωνα Αρσένη θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται, ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή.

Την επιστροφή της έδρας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά μιλώντας την Τετάρτη στον Real FM.

«Επειδή λέει ότι προέρχεται και ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και ότι επιστρέφει στην κοινωνία των πολιτών, θέλω να πω το εξής: όταν κάποιος διορίζεται σε μια κομματική λίστα και θέλει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, δεν μπορεί να τα κρατάει και τα δύο.

» Επομένως, νομίζω ότι για να μπούμε στη συζήτηση του τι ακριβώς λέει, στην ουσία των λόγων του κ. Αρσένη, πριν από όλα θα πρέπει να λύσουμε μια αξιοπρεπή, κατά τη γνώμη μου, στάση που θα έπρεπε να επιδειχθεί, δηλαδή να παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή».

Και συνέχισε: «Δεν εκλέχτηκε ο ίδιος εκεί, έχει διοριστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η θέση ανήκει στο κόμμα. Ανήκει η θέση ευρωβουλευτή στο ΠΑΣΟΚ. Επομένως, όποιος επιθυμεί να μην έχει καμία σχέση με τον ΠΑΣΟΚ και να ανήκει και πάλι μόνο στην κοινωνία των πολιτών, νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να αφήσει αυτή τη θέση και μετά να διατυπώσει τις όποιες άλλες αντιρρήσεις του και να συζητήσουμε γι' αυτές».

Εν τω μεταξύ, εκτός της αναφοράς για την επιστροφή της έδρας η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει και δηκτικά σχόλια για τον κ. Αρσένη: «Για τους μη γνωρίζοντες, ο κ. Κρίτων Αρσένης ανεδείχθη ως Ευρωβουλευτής το 2009 επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων τύπου».

in.gr