Ψήφισμα συμπαράστασης των Εργατικών Κέντρων Κρήτης:

\”Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης συμπαραστέκονται και στηρίζουν των δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα ευπαθών ομάδων βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, των εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς & βρεφικούς σταθμούς των ΟΤΑ, τους εργαζομένους στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωνικής μεριμνάς, στις 30 & 31 Μαΐου 2013.

Η φτώχεια καλπάζει, η ανεργία το ίδιο, οι νεόπτωχοι πληθαίνουν, οι αυτοκτονίες συνεχώς αυξάνονται . Το βλέπουμε και το ζούμε κάθε μέρα.

Η ελληνική κοινωνία είναι σε ελεύθερη πτώση, και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα για να τη συγκρατήσει. Τόσα χρόνια δε φροντίσαμε ως κράτος να εξασφαλίσουμε ένα στοιχειώδες κοινωνικό δίχτυ που θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας, για τις ευάλωτες ομάδες.

Το μόνο που υπάρχει είναι τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται μέσα από τους Δήμους όπως το ΒΣΣ, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ κ.λπ. τα οποία όμως παραπαίουν λόγω έλλειψης κεντρικής στρατηγικής, σε ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει μόνιμα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά και συνάμα ποιοτικά στις τοπικές ανάγκες που υπάρχουν και συνεχώς προκύπτουν.

«Τα προγράμματα» , που χιλιάδες οικογένειες ωφελούνται απ’ αυτά προσφέρουν ασφάλεια, θαλπωρή ,δυστυχώς βρίσκονται για πολλοστή φορά μετέωρα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook