176 εργασίες παρουσιάστηκαν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής στα Χανιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Porto Platanias από τις 25-27 Μαΐου.

Οι εργασίες ήταν από ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και κατά 40% από εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

Αρκετές ήταν οι συμμετοχές από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τη Ρουμανία αλλά και συμμετοχές απο την Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Λεττονία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράν, Ιαπωνία, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά, καταδεικνύοντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν εταιρίες όπως η Ελληνική Εταιρεία Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Στο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε απο το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Ελληνική Εταιρείας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής (ΕΕΘΕΜ), παρουσιάστηκαν αποτελέσματα της έρευνας αιχμής που πραγματοποιείται σε επιμέρους τομείς της Μηχανικής τόσο σε θεωρητικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογών, όχι μόνο στη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής κ. Βασίλειος Διγαλάκης ενώ από την πλευρά των διοργανωτών απήυθυναν χαιρετισμούς ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος της ΕΕΘΕΜ κ. Δημήτρης Μπέσκος και ο αναπληρωτής πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, καθηγητής κ. Γεώργιος Σταυρουλάκης και ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ κ. Αντώνιος Κουνάδης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ετιμήθη και ανηγορεύθη επίτιμο μέλος της ΕΕΘΕΜ ο καθηγητής Reinhold Kienzler, απο το Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία, ο οποίος ήταν και προσκεκλημένος ομιλητής.

Ερωτώμενος για τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Σταυρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι συμμετέχοντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μηχανικοί, είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της Μηχανικής, ενώ ήταν και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους φοιτητές που συμμετείχαν να διευρύνουν τους ορίζοντες του συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τόσο για την ακαδημαϊκή όσο και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα, παρακολουθώντας διαλέξεις από κορυφαία ονόματα του χώρου.

Στο πλαίσιο ενός Διεθνούς συνεδρίου παρέχεται η ευκαιρία ανάπτυξης νέων συνεργασιών μεταξύ επιστημονικών ομάδων από όλο τον κόσμο καθώς και συνέχιση των υφιστάμενων, ενώ και το Πολυτεχνείο Κρήτης εκπέμπει από την πλευρά του ένα ιδιαιτέρως θετικό μήνυμα, πολύτιμο για την εποχή μας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως η επένδυση στην γνώση είναι η μόνη σίγουρη και προσοδοφόρα σε εποχή κρίσης.

Τέλος, κατά τις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΘΕΜ εξελέγησαν τα νέα μέλη του για την ερχόμενη τριετία. Μεταξύ αυτών εξελέγη και ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Περισσότερες πληροφορίες ευρίσκονται στην ιστοσελίδα www.10hstam.tuc.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook