Γνωστός στην Ευρώπη φιλέλληνας δημοσιογράφος έφερε στην Κρήτη τον εγγονό του να τον μυήσει στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στις ομορφιές του νησιού μας

Επίσκεψη «προσκύνημα» στην Κρήτη πραγματοποιεί ο γνωστός φιλέλληνας δημοσιογράφος και εκδότης Alvin Sold από το Λουξεμβούργο ο οποίος έφερε μαζί του και τον 17χρονο εγγονό του –κάνοντας του δώρο στα γενέθλια του το ταξίδι- να τον μυήσει στην ιστορία και στις ομορφιές του νησιού μας.

Ο γνωστός φιλέλληνας δημοσιογράφος θέλει να μυήσει τον εγγονό του στην ιστορία, τον πολιτισμός και τις ομορφιές του νησιού.

Ο Alvin Sold που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Οι φίλοι της Ελλάδας του Λουξεμβούργου» είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Τύπου.

Ο φίλος της Κρήτης δημοσιογράφος κ. Sold ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και την Κρήτη για δυο λόγους, ο πρώτος, η μεγάλη του αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό, και ο δεύτερος, ως Ευρωπαίος πολιτικοποιημένος πολίτης ενδιαφέρεται για αυτό που βιώνει η Ελλάδα σήμερα.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Όταν κάποιο μέλος-χώρα συγκυριακά αντιμετωπίζει πρόβλημα πρέπει να του εκδηλώνεται έμπρακτα η αλληλεγγύη και όχι να του δίνονται μαθήματα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Sold.

Παππούς και εγγονός επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στον οποίο μετέφεραν την χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί, επισημαίνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και τις ευχάριστες εντυπώσεις τους για την Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τον Alvin Sold και τον εγγονό του, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη τους, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι με την φιλελληνική δράση του πολλαπλασιάζει τους φίλους της Κρήτης αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Sold και τον εγγονό του, για την αγάπη τους για τον Ελληνικό Αρχαίο Πολιτισμό-Ιστορία. Είναι πολύ θετικό να έρχεται η νέα γενιά στην Κρήτη και στην Ελλάδα, όπως ο 17χρονος φίλος μας Jean που με την παρότρυνση του παππού επέλεξε το ταξίδι στην Κρήτη ως δώρο που του πρόσφερε στα γενέθλια του».