Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που συνελήφθη κατηγορούμενος για την υπόθεση των «μαϊμού» απορρυπαντικών που κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Ο 52χρονος, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μαζί του θα δικαστούν ένας 45χρονος κι ένας 33χρονος. Ο πρώτος φέρεται να είχε πρόσβαση και να εκμεταλλευόταν τις δύο αποθήκες (ιδιοκτησίας του 52χρονου) και ο δεύτερος κατηγορείται ότι τις νοίκιαζε από τον επιχειρηματία.

Ειδικότερα μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

4.460 φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση,

3 πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός τόνου, σε δεκατρείς εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,

468 κενές φιάλες απορρυπαντικού,

20 πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,

630 φιάλες κρεμοσάπουνου,

22.428 φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,

ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Επίσης όπως αναφέρεται σε μήνυση αρμόδιου υπαλλήλου της εταιρείας παραγωγής του συγκεκριμένου απορρυπαντικού η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των 4.460 φιαλών θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.

Επιπλέον ζητήθηκε η χημική εξέταση των προϊόντων που κατασχέθηκαν για να εξακριβωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

\"\"

\"\"

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook