Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ, η Δερματολογική Κλινική, όπως και κάθε χρόνο, προτίθεται να συμμετάσχει στην Πανευρωπαϊκή αυτή δράση που οργανώνεται από το 2000 με δωρεάν εξέταση μελαγχρωματικών βλαβών (σπίλων).

Οι εξετάσεις θα γίνονται σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου στους χώρους των Εξωτερικών Δερματολογικών Ιατρείων του ΠΑ.Γ.Ν.Η. από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε προκαθορισμένα ραντεβού που έχουν δοθεί για τους ενδιαφερόμενους.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την ηλιοέκθεση και τους σπίλους είναι βασικοί άξονες της πρόληψης του μελανώματος.

Με τη δράση αυτή η Δερματολογική Κλινική επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος και εν γένει του καρκίνου του δέρματος.

Το ενδιαφέρον της Δερματολογικής Κλινικής για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του μελανωματικού καρκίνου του δέρματος είναι διαρκές και πέραν της δράσης του Ευρωμελανώματος.

Οι ασθενείς δύνανται να εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, που λειτουργούν σε καθημερινή βάση και κατόπιν παραπομπής στο Ιατρείο Σπίλων και Μελανωμάτων της Δερματολογικής Κλινικής σε εβδομαδιαία βάση.

Στο Εξειδικευμένο αυτό Ιατρείο γίνεται εκτός από εξέταση, η χειρουργική αφαίρεση ύποπτων μελαγχρωματικών βλαβών και η παρακολούθηση για άτομα ή βλάβες υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook