Δεν αρκεί μόνο η γυμναστική για να αποκτήσετε τέλειο σώμα. Το βρετανικό τεύχος του Cosmopolitan σας βοηθάει να μάθετε ποιες τροφές μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή σας μάζα και να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος.

Βρόμη: Μειώνει τη χοληστερόλη, σας παρέχει υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για ενέργεια και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες. Δοκιμάστε ένα shake μετά την άσκηση με ορό γάλακτος και βρόμη, 30 γραμμ. ημερησίως.

Γαλοπούλα: Εάν πιστεύετε ότι τα κεκορεσμένα λιπαρά δε σας κάνουν καλό, φάτε γαλοπούλα. Το πιο άπαχο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος έχει 4,5 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά ανά 100 γραμμ., ενώ το στήθος γαλοπούλας έχει σχεδόν 0 γραμμ. (γι’ αυτό είναι τόσο στεγνό). Φάτε γαλοπούλα με σπανάκι και κινόα, 150 με 200 γραμμ. 2 με 3 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με το σωματικό σου βάρος).

Γιαούρτι: Περιέχει βακτήρια που βελτιώνουν τη γαστρεντερική υγεία σου. Προτιμήστε το απλό ημιάπαχο γιαούρτι με προβιοτικά και ανάμειξέ το με μούρα ή φράουλες και λιναρόσπορο. Καταναλώνετε 1 γιαούρτι την ημέρα.

Καρότο: Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α βελτιώνει την υγεία των ματιών, ιδιαίτερα τη νυχτερινή όραση. Το καρότο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλό σε θερμίδες και έχει ωραία γεύση, ακόμη κι όταν είναι ωμό. Τρώγε ένα με δύο την ημέρα.

Ξηροί καρποί (ανάμεικτοι): Περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο κ.λπ. Οι ανάμεικτοι ξηροί καρποί είναι θερμιδικά πυκνοί, ιδανικοί αν είσαι πολύ αδύνατη και θέλεις να πάρεις βάρος. Όλοι οι ξηροί καρποί ενδείκνυνται: αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φουντούκια. Καταναλώνετε μια μικρή χούφτα ημερησίως (20 με 30 γραμμ.).

Σολομός: Μία από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων Ω-3, η οποία σας δίνει επίσης 20 γραμμ. πρωτεΐνης ανά μερίδα των 100. Ο σολομός ιχθυοτροφείου, ωστόσο, έχει έλλειψη σε Ω-3, καθώς τρέφεται με καλαμπόκι και δημητριακά. Προτιμήστε τον άγριο σολομό μία φορά την εβδομάδα στα 100 γραμμάρια. Προσοχή, όμως, γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου.

Τσάι (πράσινο): Ισχυρό αντιοξειδωτικό και φυσικό διουρητικό. Επιταχύνει την απώλεια λίπους, προλαμβάνει τον καρκίνο και βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και το κυκλοφορικό. Πίνετε πράσινο τσάι το πρωί αντί για καφέ, επιτρέπονται 2-3 φλιτζάνια ημερησίως.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook