Μια μεγάλη ανατροπή στο κατηγορητήριο επιφύλασσε το φινάλε της δίκης για το θάνατο της νεαρής από την Μ. Βρετανία που ξεψύχησε στην Κρήτη με σοβαρά τραύματα οποία είχαν προέλθει από ξυλοδαρμό. Η δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, έκρυβε εκπλήξεις, σε μια διαδικασία που κράτησε δύο ημέρες λόγω και των μεταφράσεων που έπρεπε να γίνουν στις καταθέσεις.

Τελικά η απόφαση ήταν θετική για το νεαρό Βρετανό που κατηγορείται για το θάνατο της φίλης του Τσέλσι Χάιντμαν καθώς το δικαστήριο άλλαξε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών με αναστολή, εφόσον καταβάλει την εγγύηση των 10 χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και το πόρισμα της κας Ελπίδας Σπανουδάκη, η οποία διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή στο πτώμα της νεαρής Τσέλσι, ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο, καθώς έκανε λόγο για ανθρωποκτονία και όχι ατύχημα, δύο άλλες εκθέσεις ιδιωτών ιατροδικαστών ανέτρεψαν τα δεδομένα καθώς παρουσίασαν το συμβάν με διαφορετικό τρόπο.

Στη δεύτερη ημέρα της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης προκάλεσε συγκίνηση το γράμμα της μητέρας της Τσέλσι στον κατηγορούμενο, όταν εκείνος ήταν στη φυλακή στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε \’\’η κόρη μου είναι πια ένας άγγελος… Ζει μακριά. Εσύ οφείλεις, στη μνήμη της, να πεις τι πραγματικά συνέβη\’\’.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook