«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός που είχε διατελεει επί χρόνια σύμβουλος Ελλήνων πρωθυπουργών , όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, τόσο για το μνημόνιο όσο και για το ελληνικό «κούρεμα».

Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα, ενώ είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο το φθινόπωρο του 2001 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα».

Ο Γιώργος Γλυνός σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική και Νομισματική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (D.E.A.).

Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, (1976-1983) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1983-1988) Από το 1989 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Διευθυντής και στις Γενικές Διευθύνσεις, Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του αφορούν στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα στους τομείς της μακροοικονομικής και νομισματικής πολιτικής, της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής της διεύρυνσης προς την Τουρκία.


iefimerida.gr