H VW εφαρμόζει την κίνηση με φυσικό αέριο CNG εδώ και πολλά χρόνια στα μοντέλα της. Τώρα φέρνει και στην Ελλάδα το eco up!, το οποίο εφοδιάζεται με 3κίλυνδρο κινητήρα 999 κυβικών εκατοστών CNG απόδοσης 68 ίππων, τεχνολογίας BlueMotion.

Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει εντυπωσιακές αποδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης. Το eco up! καταναλώνει 2,9 κιλά CNG ανά 100 χλμ, ενώ εκπέμπει μόλις 79 γρ/χλμ CO2.

Ενδεικτικό είναι ότι με την τρέχουσα τιμή του φυσικού αερίου, το eco up! απαιτεί μόλις 2,8 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το eco up! φέρει 2 δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 11 κιλών, ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη καθώς διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10 λτ. Συνδυαστικά, η αυτονομία του eco up! ανέρχεται στα 580χλμ.

Το eco up! κινείται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο κίνησης, και όταν αυτό εξαντληθεί, τότε αυτόματα χρησιμοποιεί ως καύσιμο τη βενζίνη.

Τέλος, οι τιμές του ξεκινούν από 12.143 ευρώ για τη 2θυρη έκδοση και 12.520 για την 4θυρη (οι τιμές είναι με έκπτωση και απόσυρση).

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook