"Η απίθανη συνάντηση ενός Ελβετού Οδοντιάτρου με τους χανσενικούς ασθενείς (λεπρούς) στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος της ομιλίας του Ελβετού Οδοντιάτρου  Julien Grivel που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ποιός είναι ο Julien Grivel

Γεννήθηκε στην Γενεύη της Ελβετίας την 1η Φεβρουαρίου 1943, όπου και σπούδασε. Το 1969, απέκτησε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και από το 1972 μέχρι το Μάρτιο του 2008 διατήρησε το δικό του οδοντιατρείο στην ίδια πόλη. Από το 1972 μέχρι το 1998, μετέβαινε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, για 15 μέρες, στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων «Αγία Βαρβάρα», στο Αιγάλεω, όπου περιέθαλπτε αφιλοκερδώς τα δόντια των χανσενικών του Ιδρύματος.

Το 1980, τιμήθηκε με τον Αργυρό Σταυρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το 1998, ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, μετά την εκπόνηση και υποστήριξη της διατριβής του, με τίτλο «Η νόσος του Χάνσεν στην Ελλάδα και στην Κρήτη κατά τον εικοστό αιώνα », για την οποία έλαβε το βραβείο Tissot. Η διατριβή μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε απο την Κοινοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ελούντας (Κ.ΕΠ.ΑΝ.ΕΛ.), το 2002.

Το 2008, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος, από το 1988 μέχρι το 1996, της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACDAM, στο Μαλί της Αφρικής, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση νοσοκόμων-οδοντιάτρων, ίδρυσε δύο κέντρα οδοντιατρικής, ένα χειρουργείο και εξασφάλισε τον εξοπλισμό πολλών μαιευτηρίων, τόσο στο χωριό Μπαρουέλι όσο και στην πόλη του Σέγκου. Τον Μάιο του 2011, έγινε επίτιμο μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λασιθίου. Το Σεπτέμβρη 2011 έγινε επίτιμος Πρόεδρος της ΕΕΝΟ (Ελληνική Εταιρεία Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής) στην Αθήνα. Το 2011, εκδόθηκε στην Ελβετία το βιβλίο του "Sévasti" (μία αφήγηση για την λέπρα).

Δηλώνει «Φιλέλληνας» και «ευτυχισμένος συνταξιούχος» από τον Μάρτιο του 2008.