Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι πρόβες της καλοκαιρινής θεατρικής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης που είναι η ανεπανάληπτη κωμωδία των Α. Σακελλάριου-Χ. Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο».

Στις 15 Ιουνίου ο θίασος θα βρίσκεται στα Χανιά όπου θα συνεχιστούν οι πρόβες στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας που έχει οριστεί να είναι στις 8 Ιουλίου, όπου θα δοθούν ακόμα τρεις παραστάσεις στις 9/7, 10/7 και 11/7/2013, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΧΑΝΙΑ 2013».

Στο Ηράκλειο θα δοθούν παραστάσεις στις 15 και 16 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στο Ρέθυμνο στις 17 και 18 Ιουλίου, στο Θέατρο «ΕΡΩΦΙΛΗ» στη Φορτέτζα.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μπέζος. Τα σκηνικά-κοστούμια θα είναι του Αντώνη Χαλκιά. Το ρόλο του Μαυρογιαλούρου θα υποδυθεί ο καταξιωμένος ηθοποιός και συντοπίτης μας Γιώργος Παρτσαλάκης. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Γιαννόπουλος, Μανώλης Σορμαϊνης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Νίκος Σκουλάς, Αντιγόνη Νάκα, Ελένη Τσιμπρικίδου, Ηλίας Μιχαλογιάννης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος είναι υπουργός Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως. Έχει εκλεγεί βουλευτής κληρονομώντας την έδρα από τον παππού και τον πατέρα του. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό για να τους διαδεχθεί και να κυβερνήσει τη χώρα.

Είναι μεγαλοαστός, η σύζυγός του ασχολείται κυρίως με το κοσμικό κουτσομπολιό και το χαρτοπαίγνιο - όπως και ο ίδιος -, η κακομαθημένη κόρη του ζητάει ρουσφέτια από τον υπουργό Παιδείας και η παρέα τους είναι ένας παρόμοιος συνάδελφός του υπουργός με τη γυναίκα του.

Ο Μαυρογιαλούρος φαίνεται να είναι ένας πομπώδης, επιπόλαιος, ανεύθυνος, φαιδρός πολιτικάντης, αντιπροσωπευτικός τύπος έλληνα πολιτικού. Στο γραφείο του, αντί να εργάζεται, λύνει σταυρόλεξα. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω άλλωστε. Έχουν αναλάβει τις υποθέσεις του ο ιδιαίτερός του Γιώργος (του γράφει τους λόγους και τις δηλώσεις, κανονίζει τα πάντα και τον προστατεύει από τον εξωτερικό κόσμο) και το αρχικομματόσκυλο της περιφέρειάς του, ο Γκρούεζας.

Ο Μαυρογιαλούρος έχει μόνο ένα άγχος. Κάθε τόσο θα πρέπει να έχει μια σύντομη επαφή με τον λαό. Θα πρέπει να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους του, να χάσει μια μέρα στην επαρχία, να ταλαιπωρηθεί λιγάκι. Αλλά οι συνεργάτες του θα είναι εκεί για να τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Έλα όμως που η μοίρα θα τον οδηγήσει σε ένα απομονωμένο χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν ούτε το πρόσωπό του… Θα έχει για πρώτη φορά στη ζωή του την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα κατάματα.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης : ΑΝΕΚ LINES.