Ο κακός χαμός γινόταν σήμερα από το πρωϊ στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο, από τους εκατοντάδες έκπληκτους και οργισμένους συνταξιούχους που έσπευσαν να κάνουν αιτήσεις επαναξιολόγησης και να ζητήσουν διευκρινήσεις είτε για τη μη καταβολή της σύνταξής τους ή γιατί απλά το ΕΚΑΣ είχε κάνει \”φτερά\”.

Πολλοί ήταν αυτοί που έκπληκτοι σήμερα είδαν πετσοκομμένη τη σύνταξή τους λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων που ανακοινώνει το κράτος και που συχνά για λίγες εκατοντάδες ευρώ μπορεί να κάνουν το ΕΚΑΣ \”άφαντο\” από το λογαριασμό της τράπεζας.

Ακούστηκαν περιπτώσεις στις οποίες συνταξιούχος από 600 ευρώ είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό του τα 350 (πιθανότατα λόγω αναδρομικών κρατήσεων του ΕΚΑΣ).

Η οργή περίσσευε και πολλοί συνταξιούχοι ρωτούσαν ο ένας τον άλλο με απορία για το τι συμβαίνει.

Αυτό το οποίο είναι πασιφανές πάντως είναι πως η δια της βίας φτωχοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων περνά τώρα και στους συνταξιούχους στους οποίους αναγνωρίζεται το ατομικό όριο διαβίωσης περίπου στα 7.500 ευρώ το χρόνο.

Έτσι όποιος έχει π.χ. 8.000 ευρώ εισόδημα θεωρείται πως δεν έχει ανάγκη βοηθήματος, ανεξάρτητα αν δαπανά σημαντικό μέρος των χρημάτων του σε φάρμακα και θεραπείες.

Το κράτος οφείλει να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τα εντελώς απαράδεκτα αυτά κριτήρια για να δικαιούνται το βοήθημα και άλλοι συνταξιούχοι. Επιπλέον λαχτάρες στους καιρούς που ζούμε δεν χρειάζονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook