Η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Σπάτα Αττικής την περασμένη Κυριακή και αναζητούνταν στην περιοχή της Καβάλας, εντοπίστηκε την Πέμπτη σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών και, σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταφέρεται στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών αρχών, με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ότι από τις αναζητήσεις, στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε η 13χρονη σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

\"\"

Μαζί με την 13χρονη αναζητούνταν και ένας 23χρονος, που ζει στην περιοχή της Καβάλας, με τον οποίο η ανήλικη φέρεται να διατηρούσε συχνή επαφή μέσω του facebook το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή της ανήλικης.

Πως βρέθηκε η 13χρονη

Στον εντοπισμό της 16χρονης, σύμφωνα με το ethnos.gr, βοήθησε ο γιος βοσκού στον οποίο εργαζόταν παλιότερα ο 23χρονος. Ο Αλβανός πήγε στο μαντρί μέσα στη δασική έκταση των Λουτρών και αφού του ζήτησε φαγητό, του είιπε να μείνουν τη νύχτα εκεί.

Ο νεαρός γιος του βοσκού του εξήγησε ότι είναι επικίνδυνο, γιατί στην περιοχή υπάρχουν φίδια και σκορπιοί, γεγονός που φόβησε τον Αλβανό και πείστηκε ν΄αφήσει την 13χρονη και να φύγει μόνος του στο δάσος.

Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία, η οποία παρέλαβε την ανήλικη και έθεσε τέλος στην περιπέτειά της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους αστυνομικούς να μην πειράξουν τον φίλο της και ότι τον ακολούθησε με τη θέλησή της.

Η 13χρονη και ο 23χρονος, που ζει στην περιοχή της Καβάλας, φέρεται να διατηρούσαν κρυφό δεσμό τα δυο τελευταία χρόνια και να επικοινωνούσαν μέσω του Facebook.

Σε βάρος του νεαρού από την Αλβανία έχει σχηματιστεί, μετά την αρπαγή, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων.

Η καταγγελία για την αρπαγή έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, από τη γιαγιά της ανήλικης. Οπως είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Σπάτων, η 13χρονη εγγονή της έφυγε από το σπίτι, όπου διέμεναν μαζί.

Η ανήλικη, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, γνώρισε τον 23χρονο μέσω Facebook και πολλές φορές είχε ταξιδέψει στην Καβάλα, προκειμένου να τον συναντήσει.

Ο κατηγορούμενος είχε γνωρίσει μάλιστα, μέσω του Ιντερνετ και την αδελφή της, ενώ είχε σχεδιάσει να «κλεφτεί» με την 13χρονη λίγο μετά το Πάσχα για να την πάει στην Κίνα.

Ο εντοπισμός των νεαρών έγινε μέσω της ενεργοποίησης της κάρτας του κινητού της 13χρονης. Διαπιστώθηκε ότι στις 27 Μαΐου, η ανήλικη ήταν μαζί με τον 23χρονο στα Λουτρά Ελευθερούπολης του Δήμου Παγκαίου.

in.gr/ newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook