«Δεν έκανα καμία αναφορά στον χορό του Ζαλόγγου», υποστήριξε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών στην ελληνική πολιτική σκηνή» και πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί τη διαφορετικότητα».

«Δεν υπάρχουν μάγισσες. Αν θέλει κάποιος να βρει να ψάξει στο Μεσαίωνα», σημείωσε.

Σε σχετική ερώτηση, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ξαναλέω ότι εγώ αυτό που δεν θέλω είναι να ποινικοποιείται η αντίθετη ιστορική άποψη».

Στη συνέχεια, η Μαρία Ρεπούση εμφανίστηκε και στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου επανέλαβε: «Δεν θέλω οι δικές μου ιστορικές απόψεις να αποτελούν απόψεις και του κόμματός μου», ενώ σημείωσε: «Διαφωνώ με την ποινικοποίηση της διαφορετικής ιστορικής άποψης» και πρόσθεσε με νόημα: «αφήστε την ιστορία ήσυχη…».

Σημειώνεται πως η κυρία Ρεπούση φέρεται να χαρακτήρισε, την Πέμπτη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook