Διαψεύδουν ΕΛ.ΑΣ και Χαμόγελο του Παιδιού δημοσιεύματα που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Διαδίκτυο και τα οποία προειδοποιούν τους γονείς για απαγωγές ανηλίκων από αγνώστους.

Αρκετά συχνά γίνεται λόγος για ένα συγκεκριμένο τύπου αυτοκίνητο, συνήθως μαύρου χρώματος, το οποίο κινείται πάντα σε συγκεκριμένες περιοχές, είτε του Λεκανοπεδίου, είτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα και αρπάζει μικρά παιδιά.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και αναφορές ανώνυμων χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι δηλώνουν «μάρτυρες» ανάλογων περιστατικών σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, όπου -κυρίως αθίγγανοι- αρπάζουν μικρά παιδιά, τα οδηγούν στις τουαλέτες και αφού τα ναρκώσουν τους αλλάζουν τα ρούχα, τα κουρεύουν και ετοιμάζονται να τα φυγαδεύσουν από τον χώρο.

Πρόκειται για ιστορίες-σενάρια που προκαλούν φόβο και τρόμο σε γονείς.

Τόσο οι αξιωματικοί του Τμήματος Εξαφανισθέντων Ατόμων της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» διαψεύδουν τις αναφορές που εμφανίζονται -κυρίως στο Διαδίκτυο- και αμέσως εξαπλώνονται.

Όπως δήλωσε και ο Παναγιώτης Παπαντώνης, αστυνόμος Β\’ στο γραφείο εξαφανισμένων ατόμων ΕΛ.ΑΣ., σε εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού την προηγούμενη Πέμπτη, «οι αρπαγές εξαφανισμένων παιδιών σήμερα αφορούν μόνο τις γονικές αρπαγές και όχι αρπαγές από αγνώστους με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα μηνύματα που διαβάζουμε συχνά στα social media».

«Δεν υπάρχει ίχνος πραγματικότητας στα δημοσιεύματα αυτά που κυκλοφορούν στο Internet και από στόμα σε στόμα» δηλώνει στο Βήμα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος και συμπληρώνει: «Παλαιότερα υπήρχαν ορισμένα περιστατικά με ίχνη απαγωγής, αλλά έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελίας αποδείχθηκε ότι ήταν ενδείξεις χωρίς αποδείξεις».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook