Την σφοδρή αντίθεσή του αναφορικά με το προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιουνίου Gay Pride στην Θεσσαλονίκη δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος καλώντας τους Θεσσαλονικείς να κρατήσουν μακριά τα παιδιά τους από την εκδήλωση.

Ο Μητροπολίτης ζητά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην ματαίωση του «καρναβαλιού» δηλώνοντας ότι με απόφασή του πραγματοποιείται η εκδήλωση. Επισημαίνει πως ο κ. Μπουτάρης έκανε μόνο μία παραχώρηση, να μην γίνει η παρέλαση κοντά σε ναούς αλλά στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Άνθιμος υπενθυμίζει τα επεισόδια που έγιναν στη Γεωργία εξ αφορμής του ίδιου γεγονότος και την αυτοκτονία ενός ατόμου στον ναό της Παναγίας των Παρισίων που αντιδρούσε στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Γαλλία.

Επισημαίνει πως το θέμα είναι μεν σοβαρότατο, ωστόσο συνιστά ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι Θεσσαλονικείς να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας και συγκρούσεων εντός της τοπικής κοινωνίας αλλά να αντιδράσουν δηλώνοντας μόνο την κάθετη αντίρρησή τους για το γεγονός.

Υπενθυμίζει πως πρόσφατα αντιπροσωπεία πολιτών του παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων που αντιδρούν στην παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη τους και καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από αυτές τις «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».

thestival.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook