Την συμπαράσταση και την υποστήριξη τους εξέφρασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων που απασχολούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) των δήμων.

Οι εργαζόμενοι, που επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης, παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν από χθες ζητώντας μόνιμη, σταθερή χρηματοδότηση των Κοινωνικών Προγραμμάτων όπως επίσης να περάσουν διαχειριστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ανέφερε ότι επιβάλλεται η συνεχής λειτουργία, και μόνιμη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ, καθώς επίσης σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά.

«Μια λύση που αφορά πρώτα τα παιδιά, τους γονείς, και τους εργαζόμενους. Η ομηρία αυτή πρέπει να σταματήσει, υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δομές μέσα στους δήμους.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι κοινωνικές δομές να παραμείνουν στον Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζουμε την προσπάθεια των δήμων, και για το θέμα έχουμε συζητήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς τον κ. Στυλιανίδη, αλλά και τον κ. Βιρβιδάκη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ-τόνισε-υπάρχει πίεση τόσο από την πλευρά της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), όσο και της ΚΕΔ (Κεντρική Ένωση Δήμων).

Επίσης στο ίδιο πνεύμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης δήλωσαν στήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι τα Κοινωνικά προγράμματα θα πρέπει να έχουν συνέχεια πάση θυσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook