Με την μέθοδο του «ριφιφί» άγνωστοι δράστες την νύχτα της Τετάρτης (13/4) προς Πέμπτη (14/4) διέρρηξαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Σούδα Χανίων αποκομίζοντας ως λεία, κέρματα και…. γραμματόσημα (!!) συνολικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Την διάρρηξη διαπίστωσαν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ που πήγαν το πρωί στην εργασία τους. Όπως εξακριβώθηκε οι «ποντικοί» - προφανώς γνωρίζοντας ότι υπήρχε πίσω πόρτα που έβγαινε στην είσοδο κτιρίου που ήταν κλειστή με μια απλή σιδηροκατασκευή – έκαναν μια μικρή τρύπα στο πλέγμα της σιδηροκατασκευής και από εκεί, στην κυριολεξία, «τρύπωσαν» μέσα.

Στην συνέχεια με ένα κατσαβίδι διέρρηξαν την πίσω πόρτα των γραφείων των ΕΛΤΑ, μπήκαν μέσα και ανοίγοντας τα συρτάρια των γκισέ πήραν κέρματα αξίας περίπου 1700 ευρώ και ότι γραμματόσημα βρήκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Σούδα δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων κ. Γιώργο Λουγιάκη «εμείς έχουμε επανειλημμένως ζητήσει από την υπηρεσία μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τόσο την περιουσία των ΕΛΤΑ αλλά το βασικότερο την σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων. Καλούμε για άλλη μια φορά την διοίκηση να προβεί σε αυτές τις κατάλληλες ενέργειες που έχουμε προτείνει.»

Την προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Flashnews.gr