Χάκερς έστειλαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία υπέκλεψαν από τον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο στην εφημερίδα De Morgen, ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα.

Τα e-mail προέρχονται από την περίοδο 2004-2008, όταν ο Ντι Ρούπο ήταν πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος του Βελγίου, πριν γίνει πρωθυπουργός της χώρας το 2011 και το περιεχόμενό τους είναι κυρίως προσωπικό, παρότι κάποια από αυτά αφορούσαν και τις πολιτικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η De Morgen δεν δημοσίευσε, πάντως, τα μηνύματα αυτά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε συνέντευξη που συνοδεύει το δημοσίευμα, ο βέλγος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Εκπρόσωπος της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι από την στιγμή που θα γίνει η καταγγελία, η μονάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος θα αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

«Θα εξετάσω (την υπόθεση) βήμα προς βήμα. . . θέλω να πάρω μαθήματα από αυτή την κακή εμπειρία», είπε ο Ντι Ρούπο.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνοεπιθέσεις συνιστούν έναν «αθόρυβο, κρυφό και ύπουλο» κίνδυνο για τις ΗΠΑ και για άλλες χώρες και έκανε έκκληση για την αναγκαιότητα να υπάρξουν κάποιες «κατευθυντήριες γραμμές» ώστε να αποτρέπονται στα παγκόσμια δίκτυα υπολογιστών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook