Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης ενώ σύμφωνα το Σχέδιο της Πράξης Συγχώνευσης των ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ είναι ήδη έτοιμο.

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση του ΟΑΚ ΑΕ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΝΑΚ, πήραν στα χέρια τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το Σχέδιο της Πράξης Συγχώνευσης, κοινή προσπάθεια Νομικών Συμβούλων, Ορκωτών Ελεγκτών αλλά και των Υπηρεσιών του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ.

Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνουν είναι πολύ σημαντικό αφού αποδεικνύει ότι κρίσιμα στάδια της διαδικασίας συγχώνευσης (έγκριση ισολογισμών μετασχηματισμού και σχέσης ανταλλαγής μετοχών και των δύο Οργανισμών) έχουν επιτυχώς και εγκαίρως ολοκληρωθεί.

Με βάση το περιεχόμενο του Σχεδίου της Πράξης Συγχώνευσης θα εκδοθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγχώνευση ΟΑΝΑΚ – ΟΑΔΥΚ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΝΑΚ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

\”Ελπίζουμε το Σχέδιο της Πράξης Συγχώνευσης, μαζί με οτιδήποτε άλλο στοιχείο πιθανά απαιτηθεί να τύχει της άμεσης ανταπόκρισης από πλευράς των Υπουργείων, ώστε να εκδοθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες Αποφάσεις για την ίδρυση και λειτουργία του ΟΑΚ ΑΕ.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΟΑΝΑΚ, του ΟΑΚ ΑΕ και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Γεώργιο Δεικτάκη για τις συνεχείς προσπάθειές του, που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταβολή σήμερα μέρους των δεδουλευμένων στο προσωπικό του ΟΑΝΑΚ, αλλά και την εξασφάλιση του υπολοίπου, την ερχόμενη βδομάδα. Σημειώνουμε ότι η χρηματοδότηση προέρχεται από την είσπραξη παλαιών οφειλών του Δ. Χερσονήσου (για τον π. Δήμο Επισκοπής) και του Δ. Γόρτυνας (για τον π. Δ. Αγίας Βαρβάρας και π. Δ. Ρούβα) τους Δημάρχους και τις Υπηρεσίες των οποίων επίσης ευχαριστούμε, μαζί με τις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες.

Σε αντίθεση, θεωρούμε επιβεβλημένο να αναφέρουμε ότι το κοινωνικό και βιοτικό πρόβλημα μας δεν έτυχε της πρέπουσας αντιμετώπισης από τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να κυριαρχήσει, οδηγώντας τους εργαζομένους του ΟΑΝΑΚ σε πλήρη εξαθλίωση.

Ευχόμαστε, στις 20/06/2013, η επόμενη μέρα να βρει τους εργαζόμενους στις θέσεις τους με νέο ενισχυμένο ρόλο και αρμοδιότητες και σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μας από τον ΟΑΔΥΚ, τους Μετόχους και τη νέα Διοίκηση του ΟΑΚ ΑΕ. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ορθολογική οργάνωση και γεωγραφική κατανομή των Υπηρεσιών και ένα σύγχρονο Οργανόγραμμα και Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, χωρίς τοπικιστικού τύπου σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook