Ο Νίκος Βούτσης σε δήλωση του έξω από το περιστύλιο της βουλής και σχολιάζοντας το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών τόνισε.

«Είμαι θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευτεί γενικώς η οπλοφορία στην Κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη, δυστυχώς την μειώνουμε κατ’ ελάχιστον»

Ο χαρακτηρισμός «μπάτσος» για τους αστυνομικούς προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που κάλεσε τον Α. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα. Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα» αναφέρει η δήλωση της ΝΔ.

Για «σύγχυση» κάνει λόγο ο Βούτσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε και έκανε λόγο για «σύγχυση» των δηλώσεων του. «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook