Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των επιζώντων του καρκίνου, που εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, ο σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» διοργανώνει τριήμερη εκδήλωση με θέμα τη δωρεά μυελού των οστών από τις 3 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουνίου, ώρες 6 – 9 στο ξενοδοχείο ΑΚΑΛΗ (Κισάμου 55).

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

 Στην εκδήλωση έχει κληθεί ως βασικός ομιλητής ο Ηρακλής Κάιλας, που νίκησε τον καρκίνο μετά από επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο Ηρακλής θα παρουσιάσει την προσωπική του εμπειρία μέσω αφήγησης και μέσω έκθεσης πινάκων ζωγραφικής που δημιούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας και ανάρρωσης.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία, κατά την οποία όσοι Χανιώτες επιθυμούν θα καταχωρηθούν στον Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών.

Η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μεγάλης σημασίας για το σύλλογό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς υπάρχουν παιδιά τα οποία νοσούν από καρκίνο και βρίσκονται σε αναμονή για μεταμόσχευση και θεραπεία διότι δεν υπάρχουν εθελοντές δότες, που θα τους χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Η δειγματοληψία θα γίνει μέσω διαδικασίας συλλογής παρειακού (στοματικού) επιχρίσματος.

Κάθε εθελοντής δότης θα προμηθευτεί βαμβακοφόρο στυλεό – μπατονέτα και θα δώσει δείγμα σάλιου. Εύκολα και ανώδυνα προσφέρουμε τη βοήθειά μας, προσφέρουμε ζωή σε όσους μας έχουν ανάγκη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ιατρικά κριτήρια και τον τρόπο συλλογής δείγματος των εν δυνάμει εθελοντών δοτών θα βρείτε στο site: www.xarisezoi.gr