Στην Ελλάδα φθάνει σήμερα ο πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας από την 1η έως τις 7 Ιουνίου.

Τον πατριάρχη θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σήμερα στις 19.00 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου επίσημη δοξολογία για την άφιξη του πατριάρχη και της συνοδείας του στην Ελλάδα, και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί πατριαρχική και συνοδική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17.00, ο κ. Κύριλλος θα παραδώσει αποτμήματα ιερών λειψάνων των οσίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Ματρώνης στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η υποδοχή του πατριάρχη θα γίνει στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα γίνει παρασημοφόρηση του πατριάρχη.

Θα ακολουθήσει κοινή σύσκεψη του αρχιεπισκόπου Αθηνών, των μελών της Ιεράς Συνόδου και του προέδρου και των μελών της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαρχιστιανικών Σχέσεων με τον πατριάρχη Μόσχας και τα μέλη της συνοδείας του.

Στις 12.30 ο κ. Κύριλλος μαζί με τον αρχιεπίσκοπο θα επισκεφθούν τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αμέσως μετά ο πατριάρχης Μόσχας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος.

zougla.gr