Επιβεβαιώνει πλήρως, το υπουργείο Οικονομικών, το ρεπορτάζ που ανάρτησε το protothema.gr στις 17:16, για τον συναγερμό που έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την περίεργη \”εξαφάνιση\” ενός εφοριακού που εργάζεται στην ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών.

Σε επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει το υπουργείο, ότι θέτει σε αναστολή καθηκόντων τον υπάλληλο και τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση. Στους λογαριασμούς του, σύμφωνα με την ανακοίνωση εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται επίσης ότι πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

Νωρίτερα το protothema.gr, είχε αποκαλύψει ότι εκτός από τον εφοριακό ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, λείπουν και περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της εφορίας, χρήματα τα οποία χειριζόταν ο ίδιος υπάλληλος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες.

Για το θέμα αυτό, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο και τα ντουλάπια του συγκεκριμένου υπαλλήλου, προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook