Τα μάτια μας αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία του προσώπου, που καθορίζουν όλη μας την έκφραση. Όμως για να αναδειχθεί η ομορφιά τους, πρέπει να έχουν το σωστό πλαίσιο, το οποίο είναι τα φρύδια. Το σωστό σχήμα των φρυδιών είναι καθοριστικό για την όψη τους και όλη την έκφραση του προσώπου. Για να αποφασίσετε το σχήμα που πρέπει να έχουν τα φρύδια σας, πρέπει να το μελετήσετε σε σχέση με το σχήμα και τις γωνίες του προσώπου σας. Διαβάστε πώς θα βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς!

Βασικές αρχές είναι ότι τα φρύδια προκειμένου να είναι συμμετρικά, πρέπει το εσωτερικό τους να ξεκινάει από την προέκταση της νοητής γραμμής που ενώνει την πλάγια μεριά της μύτης-όχι από το πτερύγιο, και καταλήγει στην αρχή του φρυδιού στο μέτωπο. Επίσης η άκρη του φρυδιού πρέπει να μην ξεπερνά τη νοητή γραμμή που ενώνει την άκρη του πτερυγίου της μύτης, περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού και καταλήγει στο τέλος του φρυδιού. Το τόξο του φρυδιού, δηλαδή η καμπύλη με την υψηλότερη γωνία στο φρύδι, πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη νοητή γραμμή που περνάει από το κέντρο της ίριδας του ματιού.

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τότε το καταλληλότερο σχήμα φρυδιού είναι αυτό που έχει \”μαλακό\” τόξο, δηλαδή ούτε πολύ ψηλά ούτε εντελώς επίπεδο.

\"\"

Σε ένα πρόσωπο που είναι ολοστρόγγυλο, τα φρύδια παίζουν \”διορθωτικό\” ρόλο, δηλαδή εξισορροπούν το σχήμα του προσώπου κάνοντάς το να φαίνεται ότι έχει γωνίες. Συνεπώς, σε αυτό το πρόσωπο, τα φρύδια πρέπει να έχουν \”ψηλά\” το τόξο και να έχουν γωνίες. Η καλά σχηματισμένη εσωτερική γωνία και εξωτερική του φρυδιού, χωρίς στρογγυλεμένες άκρες, καθώς και το τόξο το οποίο πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ψηλά, θα κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρόστενο, σβήνοντας το έντονο στρογγυλό στοιχείο. 

\"\"

Αντίθετα, σε ένα πρόσωπο το οποίο είναι \”μακρύ\” τα φρύδια δεν πρέπει να έχουν το τόξο ψηλά, αλλά όσο το δυνατόν πιο ευθύ. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο θα φαίνεται πιο κοντό και εξισορροπημένο.

\"\"

Το πηγούνι με γωνίες, κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται γενικά τετράγωνο. Για να το εξισορροπήσετε, θα πρέπει το σχήμα των φρυδιών σας να είναι έντονο, με έντονα σχηματισμένες άκρες και τόξο το οποίο πρέπει να βρίσκεται ψηλά αλλά πρέπει να έχει στρογγυλεμένη γωνία στην καμπύλη του. Με αυτό τον τρόπο θα γλυκάνετε το πρόσωπο και θα μαλακώσετε τις γωνίες του.

\"\"

Αν το πρόσωπο σας έχει σχήμα καρδιάς, δηλαδή μέτωπο με έντονο τόξο σαν το πάνω σημείο μιας καρδιάς και πηγούνι σαν να είναι το κάτω μέρος της, τότε θα πρέπει να στρογγυλέψετε το τόξο του φρυδιού και να το χαμηλώσετε ελαφρώς. Έτσι το σχήμα όλου του προσώπου αποκτά ισορροπία και φαίνεται αρμονικό.

\"\"

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να \”χαλάσετε\” τα φρύδια σας για να πετύχετε το ιδανικό σχήμα, αλλά να προσαρμόσετε το φυσικό σχήμα του φρυδιού σας με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύεται όλο το πρόσωπο και συνεπώς και τα μάτια σας.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook