Στην Αθήνα αφίχθη πριν από λίγη ώρα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα μας έως τις 7 Ιουνίου. Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το agioritikovima.gr, τον Πατριάρχη Μόσχας συνοδεύει ο πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος και άλλα στελέχη του Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα, και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, όπου ήδη έχει στρωθεί το κόκκινο χαλί για την υποδοχή του, και θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Κύριλλος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αμέσως μετά ο Πατριάρχης Μόσχας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πατριάρχης Κύριλλος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook