Μια συγκλονιστική μαρτυρία είδε το φως της δημοσιότητας με τον μετεωρολόγο Μάικ Μπέτες του δικτύου Weather Channel, να υποστηρίζει ότι σώθηκε ως εκ θαύματος από την λαίλαπα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την Οκλαχόμα, μόλις έντεκα ημέρες από το προηγούμενο ισχυρό χτύπημα που προκάλεσε νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές.

«Είδα να περνά η ζωή μπροστά από τα μάτια μου», δήλωσε σοκαρισμένος ο μετεωρολόγος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το δίκτυο στο οποίο εργάζεται, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε εκείνος και οι συνεργάτες του.

Ο Μπέτες μαζί με το συνεργείο του παρακολουθούσαν τον ανεμοστρόβιλο που πλήττει την Οκλαχόμα ώστε να καταγράψουν τη σαρωτική πορεία του, όταν ο βίαιος άνεμος σήκωσε στον αέρα το βαν στο οποίο επέβαιναν και το πέταξε διακόσια μέτρα μακριά.

«Βρισκόμασταν μπροστά από την καταιγίδα. Σταματήσαμε για να την καταγράψουμε και είδαμε έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο. Προσπαθήσαμε να τον αποφύγουμε, όμως, και τα τρία οχήματά μας χτυπήθηκαν άγρια από αυτόν», είπε χαρακτηριστικά ο Μπέτες.

Στη συνέχεια δήλωσε πως ένιωσε τον άνεμο να τους σηκώνει στον αέρα και όπως είπε: «Ήταν σαν να επιπλέαμε. Ήμασταν στον αέρα και έπειτα πέφταμε μέχρι που πέσαμε πολύ απότομα στο έδαφος».

Για καλή τους τύχη άνοιξαν οι αερόσακοι, ενώ όλοι τους φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους, με αποτέλεσμα όλα τα μέλη της αποστολής να βρίσκονται καλά στην υγεία τους, παρά τις λίγες εκδορές.

«Η ζωή μου πέρασε μπροστά από τα μάτια μου», είπε σοκαρισμένος ο μετεωρολόγος.

Από το καταστροφικό χτύπημα του ανεμοστρόβιλου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που επικαλούνται τα αμερικανικά και διεθνή δίκτυα, εκ των οποίων μια μητέρα με τα δύο παιδιά της, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν από τους οποίους πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την αστυνομία είναι ότι την ώρα που έπληξε ο ανεμοστρόβιλος στους δρόμους κυκλοφορούσαν εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες «ιδιαίτερα επικίνδυνες», προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το μετεωρολογικό σύστημα που δημιούργησε τους ανεμοστρόβιλους βρίσκεται πλέον στις πολιτείες του Μιζούρι και του Κάνσας χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν καταγραφεί θύματα ή ζημιές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook