Γεγονότα

\"\"
1891:Υιοθετείται από τη Διεθνή Ένωση Ποδοσφαίρου -την οποία αποτελούν οι ομοσπονδίες Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας- ο κανονισμός του πέναλτι. Υπήρξε μία ιδέα του ιρλανδού επιχειρηματία και τερματοφύλακα Γουίλιαμ ΜακΚραμ.

Υιοθετείται από τη Διεθνή Ένωση Ποδοσφαίρου -την οποία αποτελούν οι ομοσπονδίες Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας- ο κανονισμός του πέναλτι. Υπήρξε μία ιδέα του ιρλανδού επιχειρηματία και τερματοφύλακα Γουίλιαμ ΜακΚραμ.

\"\"
1896:Ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.

Ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.

\"\"
1920:Δολοφονείται στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Εσάντ πασάς, από νεαρό αλβανό καθηγητή, επειδή «πούλησε την πατρίδα στους Ιταλούς».

Δολοφονείται στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Εσάντ πασάς, από νεαρό αλβανό καθηγητή, επειδή «πούλησε την πατρίδα στους Ιταλούς».

1933: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Λονδίνο, προκειμένου να προβεί στον οριστικό διακανονισμό του εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας.

\"\"
1937:Ηλεκτροκινείται ο

Ηλεκτροκινείται ο .

\"\"
1971:Ελληνική ομάδα

συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Γουέμπλεϊ τον Άγιαξ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και ηττάται με 2-0 στον 16ο τελικό της διοργάνωσης.

Ελληνική ομάδα . Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Γουέμπλεϊ τον για το και ηττάται με 2-0 στον 16ο τελικό της διοργάνωσης.

Γεννήσεις

\"\"
1740: Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά Ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων, που χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «σαδισμός». (Θαν. 2/12/1814)

Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά Ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων, που χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «σαδισμός».

\"\"
1935: Δημήτρης Κιτσίκης, έλληνας καθηγητής της πολιτικής επιστήμης, με σημαντικό έργο στην Τουρκολογία.

Δημήτρης Κιτσίκης, έλληνας καθηγητής της πολιτικής επιστήμης, με σημαντικό έργο στην Τουρκολογία.

\"\"
1940: Κωνσταντίνος, ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας.

Κωνσταντίνος, ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας.

Θάνατοι

\"\"
1882: Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ιταλός επαναστάτης. Τα κατορθώματά του βοήθησαν ώστε η Ιταλία να πραγματοποιήσει την πολιτική της ένωση και να απαλλαγεί από τους Αυστριακούς. (Γεν. 4/7/1807)

Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ιταλός επαναστάτης. Τα κατορθώματά του βοήθησαν ώστε η Ιταλία να πραγματοποιήσει την πολιτική της ένωση και να απαλλαγεί από τους Αυστριακούς.

\"\"
1970: Μπρους ΜακΛάρεν, νεοζηλανδός σχεδιαστής αυτοκινήτων, οδηγός αγώνων και μηχανικός, ιδρυτής της McLaren που διαπρέπει στους αγώνες της

Φόρμουλα 1. (Γεν. 30/8/1937)

Μπρους ΜακΛάρεν, νεοζηλανδός σχεδιαστής αυτοκινήτων, οδηγός αγώνων και μηχανικός, ιδρυτής της McLaren που διαπρέπει στους αγώνες της .

\"\"
1978: Σαντιάγο Μπερναμπέου, ισπανός ποδοσφαιριστής, γενικός γραμματέας και πρόεδρος της

Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας της Μαδρίτης φέρει το όνομά του. (Γεν. 8/6/1895)

Σαντιάγο Μπερναμπέου, ισπανός ποδοσφαιριστής, γενικός γραμματέας και πρόεδρος της . Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας της Μαδρίτης φέρει το όνομά του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/0206#02062013#ixzz2V0LHVhcH

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook