Σημαντική εξέλιξη, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου αλλά και για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αποτελεί η επιστροφή της ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways στην Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ).

Ειδικότερα, χθες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας όπου αναδείχθηκαν μέλη στο διευρυμένο ΔΣ, εξελέγησαν ο Αντώνης Αγαπητός εκ μέρους της Hellenic Seaways ως Α΄ Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας και ο Μανώλης Γαλανάκης από την ΑΝΕΚ ως Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε/Γ-Ο/Γ εξωτερικού.

Τα δύο στελέχη είχαν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΝ και την Ένωση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου του 2010, χωρίς όμως ποτέ να ανακοινώσουν τους λόγους παραίτησής τους.

Οι ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways εκπροσωπούν πάνω από το 70% των ψήφων στην ΕΕΝ. Με την επιστροφή των δύο εταιρειών στην Ένωσης , σε συνδυασμό με την αποχώρηση της Aegean Speed Lines από τον ΣΕΕΝ γιατί διαφώνησε με τη σύμβαση που υπέγραψε ο Σύνδεσμος με την ΠΝΟ, τίθεται και πάλι το θέμα ποιός εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις τον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Η ΕΕΝ εκπροσωπεί πλέον και πάλι το μεγαλύτερο μέρος του στόλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook