Στο φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων ενδέχεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά από απάιτηση της τρόικας,προκειμένου να εκπονήσει άμεσα αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με τη βιωσιμότητα τα ερχόμενα χρόνια του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας.

Για να συμβεί αυτό η Εθνική Αναλογιστική Αρχή του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ανάμεσά τους συνολικός ετήσιος μισθός, μήνες ασφάλισης κ.α

Όπως αναφέρει η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» με δύο άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που απέστειλε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αιτείται από την Ανεξάρτητη Αρχή την άδεια ώστε να προχωρήσει στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για 7,4 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Μεταξύ των στοιχείων που ζητούνται για επεξεργασία για τους ασφαλισμένους είναι το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, η ημερομηνία πρώτης ασφάλισης, ο συνολικός ετήσιος μισθός, το σύνολο των ετήσιων καταβληθεισών εισφορών, οι πληρωτέοι μήνες έτους και οι πληρωτέοι μήνες καριέρας.

Για τους συνταξιούχους ζητούνται μεταξύ άλλων ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης, είδος σύνταξης, τελευταίος ετήσιος μισθός πριν από τη συνταξιοδότηση και κρατήσεις.

Το αίτημα θα εξετασθεί από την ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αν και ήδη εκφράζονται επιφυλάξεις για την παροχή άδειας τέτοιων δεδομένων.

Αν πάντως Αρχή δώσει την έγκρισή της εξετάζεται η επεξεργασία των δεδομένων από την Αναλογιστική Αρχή να προβλεφθεί και με νομοθετική διάταξη ενώ η αποστολή των στοιχείων από τους φορείς να σταλούν με μέτρα ασφαλείας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook