Υλικά

• 1 κιλό αρνί (μπροστινό κομμάτι κομμένο σε μερίδες
• 1 ½ κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, λάπαθα, αγριομάραθα, λαγουδόχορτο)
• 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Για το αβγολέμονο

• 2 αβγά
• χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και βάζουμε το αρνί. Τσιγαρίζουμε καλά απ’όλες τις πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα τσιγαρίζουμε κι’αυτά στο λάδι περίπου για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

 Γυρίζουμε το αρνί στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε περίπου 1 με 1 ½ ώρα. Ακολούθως αφού έχουμε πλύνει και στραγγίσει τα χόρτα τα προσθέτουμε κι’αυτά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν 20- 25 λεπτά ακόμα.

Το φαγητό μας πρέπει να είναι ζουμερό, γι’αυτό το λόγο προσθέτουμε κι’άλλα υγρά άν χρειαστεί.

Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

Σ’αυτό το σημείο με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά στο αβγολέμονο, ζουμάκι απο το φαγητό μας ανακατεύοντας συνεχώς με σκοπό να πάρει (το αβγολέμονο) τη θερμοκρασία του φαγητού.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και με προσεκτικές κινήσεις «κουνάμε» το σκεύος ούτως ώστε να ομογενοποιηθεί. Τέλος το βάζουμε ξανά στην κουζίνα και αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά προσοχή δεν πρέπει να βράσει για να μην κόψει. Σερβίρουμε αμέσως.