Ενας στους δύο Ευρωπαίους δεν θα πάει διακοπές φέτος λόγω οικονομικής κρίσης. Αυτό προκύπτει από γαλλική δημοσκόπηση των «Ιpsos» και «Europ Assistance» που διεξήχθη σε επτά ευρωπαϊκές χώρες -Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία- μόνο το 54% των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι διακοπές.

Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό από το 2000, όπως επισημαίνεται στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά 4.048 Ευρωπαίοι.

Μάλιστα ακόμη και Ευρωπαίοι που θα πάνε διακοπές, δεν θα λείψουν περισσότερο από μια βδομάδα, ενώ το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού των ταξιδιωτών είναι το κόστος. Μόνο το 15% των Ευρωπαίων (έναντι 20% πέρυσι) σκοπεύει να κάνει περισσότερα ταξίδια φέτος.

Το 64% των Ευρωπα'ιων που θα ταξιδέψουν θα πάει παραθαλάσσια τέσσερις στους πέντε θα πάνε διακοπές στην Ευρώπη (81%) με τους περισσότερους να επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς .

Οπως είναι φυσικό, οι Ευρωπαίοι που δεν θα πάνε διακοπές προερχονται κυρίως από τις χώρες του Νότου. Είναι χαρακτηριστική η στροφή των Ιταλών, οι οποίοι, παρά το γεονός ότι το 2011 δήλωναν σε ποσοστό 78% ότι θα φύγουν για διακοπές, φέτος αυτοί που σχεδιάζουν διακοπές δεν ξεπερνούν το 63%.

moneypost.gr