Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Ποδηλατοβόλτα που οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Αθλησης Ηρακλείου) ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Κινητικότητας με ποδήλατο, του Δήμου Ηρακλείου και η εκπομπή Ποδηλατοδράσεις OTE - COSMOTE η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ,

Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στη Λότζια απ όπου και διατέθηκαν και τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου για όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν με αυτά στην ποδηλατοβόλτα .

Η διαδρομή που ακολούθησαν περιελάμβανε κεντρικούς δρόμους του κέντρου της πόλης και την παραλιακή λεωφόρο. Η απόσταση που θα διένυσαν οι ποδηλάτες ήταν 6,24 km και απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. .

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε αυτή την ποδηλατοβόλτα που στόχο είχε όπως είπε τη διάδοση του μηνύματος της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς αλλά και ως μέσου άθλησης και ευεργετικής ενασχόλησης.

Ή Δημοτική Αρχή κατέληξε θα συνεχίσει να ενθαρρύνει παρόμοιες εκδηλώσεις για την εξάπλωση του μαζικού αθλητισμού στο Ηράκλειο .