Τουριστική εκστρατεία για το φετινό καλοκαίρι και με στόχο τουλάχιστον το 1.300.000 των εληνοαμερικανών να επισκεφθούν την Ελλάδα, ξεκίνησε η ομογενειακή εφημερίδα Greeknews.

Με κεντρικό σύνθημα \”Κλείστε θέσεις, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και πάμε Ελλάδα\”, ο εκδότης της εφημερίδας Αποστόλης Ζουπανιώτης σε κεντρικό του άρθρο γράφει :

«Φέτος το Καλοκαίρι Πηγαίνουμε Ελλάδα»!

Γιατί;

«Για την φυσική της ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα τον τρόπο ζωής της».

Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί

«αγαπούμε την Ελλάδα και την βοηθούμε να σηκωθεί ξανά και να σταθεί στα πόδια της».

Στα αρνητικά – όπως γράφει ο κ.Ζουπανιώτης – συμπεριλαμβάνονται :

\”Η μείωση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την αρνητική εικόνα που δημιουργούν περιστατικά διακρίσεων σε βάρος μεταναστών (ή και μη λευκών τουριστών), αλλά κι η εγκληματικότητα.\”

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Greeknews

\”Πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε το 2010, να στηρίξουμε – ως μέσο ενημέρωσης του Ελληνισμού της Διασποράς – με κάθε μέσο που διαθέτουμε τη γενέτειρα στην δοκιμασία που περνάει από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ξεκινούμε και φέτος τη δίμηνη εκστρατεία της Greek News, προτρέποντας Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες να επισκεφθούν το καλοκαίρι της Ελλάδα. Από σήμερα και μέχρι το τέλος Ιουλίου, η Greek News γίνεται πιο γαλάζια από πριν, με τουριστικές διαφημίσεις στην πρώτη και τελευταία σελίδα και σε εσωτερικές κι επίκαιρα άρθρα, που θα υπενθυμίζουν συνεχώς στους αναγνώστες ότι πρέπει να πάνε στην Ελλάδα.

go-to-greeceΤο μήνυμα της εκστρατείας μας απλό και χτυπά πρωτίστως στο συναίσθημα και στον πατριωτισμό των Ελλήνων της Αμερικής, οι οποίοι πονούν και συμπάσχουν με τις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα και τις έχουν βιώσει κι οι ίδιοι στις επισκέψεις τους:

«Φέτος το Καλοκαίρι Πηγαίνουμε Ελλάδα»!

Γιατί;

«Για την φυσική της ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα τον τρόπο ζωής της».

Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί

«αγαπούμε την Ελλάδα και την βοηθούμε να σηκωθεί ξανά και να σταθεί στα πόδια της».

Όταν ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας τον Μάιο του 2010, λίγες μόνο μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της Marfin κι εν μέσω αρνητικών δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου και χιλιάδων ακυρώσεων, ήμασταν οι πρώτοι κι οι μοναδικοί, οι οποίοι πολύ απλά απευθυνθήκαμε στον πατριωτισμό και στις αστέρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού της Διασποράς. Το μήνυμά μας πολλαπλασιάστηκε κι από τότε ξεπετάχθηκαν δεκάδες πρωτοβουλίες οργανισμών, προσωπικοτήτων, επαγγελματιών και απλών ανθρώπων με παρόμοιο μήνυμα, καλλιεργώντας ένα νέο κίνημα εθελοντισμού, βασισμένο στην φιλοπατρία και στον φιλελληνισμό.

Η φετινή εκστρατεία έχει στόχο να υπενθυμίσει σ’ όλους την αυτονόητη υποχρέωσή μας. Καθώς μάλιστα το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά διεθνώς κι οι προβλέψεις μιλούν για 17 εκατομμύρια τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, η δική μας δουλειά είναι ευκολότερη.

Στις ΗΠΑ ζουν με επίσημα στοιχεία περί το ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες άτομα τα οποία δηλώνουν ελληνική καταγωγή, αριθμός που ανεπίσημα ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν έχει ποτέ του επισκεφθεί την Ελλάδα, ή την έχει επισκεφθεί σε πολύ νεαρή ηλικία. Σ’ αυτούς στοχεύουμε πρωτίστως να κινήσουμε το ενδιαφέρον. Γιατί η Ελλάδα δεν είμαι μόνο τόπος, ή ιδέα, είναι κι ο κόσμος, είναι οι ρίζες του καθένα μας. Κι ελπίζουμε να το υπογραμμίσουμε κατάλληλα στο πλαίσιο της δίμηνης εκστρατείας μας.

Ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο, η οποία επίσης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι εξίσου πανέμορφη και ελληνική. Θα ήταν ευχής έργο αν κάποιοι Ελληνοαμερικανοί μπορούσαν να συνδυάσουν στις φετινές τους διακοπές Ελλάδα και Κύπρο.

Μόνες δυσκολίες στην προσπάθειά μας στην αμερικανική αγορά, η μείωση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την αρνητική εικόνα που δημιουργούν περιστατικά διακρίσεων σε βάρος μεταναστών (ή και μη λευκών τουριστών), αλλά κι η εγκληματικότητα.

Στο μεν ζήτημα των πτήσεων, χαιρόμαστε για τις προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλουν μεθοδικά η υπουργός Τουρισμού κι ο ΓΓ του ΕΟΤ. Κι αν ακόμη δεν γίνει φέτος κατορθωτό, με τη βοήθεια του φετινού τουριστικού ρεύματος θα είναι ευκολότερο του χρόνου να το πετύχουμε. Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε τόσο την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και τον ΓΓ Πάνο Λειβαδά, για τα μηνύματά τους, με την ευκαιρία της έναρξης της εκστρατείας μας, όπως και τον συντονιστή ΗΠΑ του ΣΑΕ, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, που ήταν από τους πρώτους που ένωσε τη φωνή του με τη δική μας.

Στο θέμα της βίας, νομίζουμε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και πάνω απ’ όλα αντιμετώπιση των παρακρατικών δεξιών συμμοριών. Οι οποίοι όχι μόνο αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των τουριστών, αλλά καταστρέφουν τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται το προσκλητήριο προς τους ξένους για να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Ελπίζουμε επίσης το φετινό καλοκαίρι να μην επιφυλάξει στους επισκέπτες ταλαιπωρίες που έζησαν πριν δύο χρόνια, με την απεργία των οδηγών ταξί κι άλλες κινητοποιήσεις. Δεν είναι δουλειά μας να υποδείξουμε σε κανένα τι θα κάνει για να προστατεύσει το ψωμί του. όμως ο τουρισμός είναι κλάδος που δίδει ψωμί σε εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Κι επειδή «χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό», το ίδιο αίσθημα ευθύνης με τους εργαζόμενους πρέπει να επιδείξει και η κυβέρνηση, η οποία αρέσκεται να αιφνιδιάζει λαμβάνοντας μέτρα εν μέσω κρισίμων περιόδων (πχ για τους εκπαιδευτικούς στις παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων).

Αντί επιλόγου παραθέτω την δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Greek News και στο ερώτημά μας πως μπορούν οι Ελληνοαμερικανοί να βοηθήσουν σήμερα την Ελλάδα.

«Επισκεφθείτε την Ελλάδα. Πάρτε τις βαλίτσες σας, μπείτε στο αεροπλάνο και πηγαίνετε στην Ελλάδα. Εχετε μαζί τα δολάριά σας και ξοδέψτε τα. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος. Κι όχι απλά για τα ειδυλλιακά νησιά και την ενδοχώρα, τον υπέροχο καιρό και τους φιλόξενους ανθρώπους της, που δημιούργησαν τη λέξη φιλοξενία. Αλλά για να βοηθήσετε το λαό μας και τη νεολαία…».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook