Πτήση θρίλερ με ελικόπτερο που ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή, αναστάτωσε το μεσημέρι της Κυριακής το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 109, για άγνωστο λόγο, εκτέλεσε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος από τους χειριστές του.

Το ελικόπτερο, χωρίς επιβάτες (μόνο με τους δύο πιλότους του), απογειώθηκε από το Λαγονήσι και στις 12.35 μετά το μεσημέρι επιχείρησε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Όμως, η προσγείωση δεν ήταν ομαλή. Όπως ανέφεραν στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου χειριστές άλλων ελικοπτέρων, το Agusta Bell αρχικά φάνηκε να χτυπά με δύναμη στην πίστα προσγειώσεων, να αναπηδά και στη συνέχεια να «βρίσκει» στο έδαφος το πίσω στροφείο του, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου δεν ανέφερε το παραμικρό στον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος τελικά κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), χάρη στις αναφορές των άλλων πιλότων που είδαν το συμβάν!

Το ελικοδρόμιο του ΔΑΑ έκλεισε για λίγα λεπτά της ώρας (απαγορεύτηκαν όλες οι απο-προσγειώσεις ελικοπτέρων), μέχρι να αποσυρθεί από την πίστα του το «τραυματισμένο» Agusta Bell.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ανέλαβε να διερευνήσει η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας. Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο χειριστής του ελικοπτέρου θεωρείται ότι διαθέτει αρκετή εμπειρία, καθώς έχει αρκετές ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους ελικοπτέρων.

(Η φωτογραφία του ελικοπτέρου είναι απο το bloko.gr)

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook