Υλικά
• 200 γρ. Ρεθυμνιώτικο κουλούρι (γλυκό)
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 350 γρ. γλυκιά μυζήθρα (ανθότυρο)
• 4 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
• 25 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. γιαούρτι
• 1 λεμόνι (ξύσμα & χυμό)
• 2 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα & στιμένα σε κρύο νερό)
• 3 κ.σ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
• Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε το κουλούρι και το ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα, πιέζοντας το καλά ωστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ, αφρατεύουμε τη γλυκιά μυζήθρα με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το λεμόνι (ξύσμα & χυμό). Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα. Τέλος βάζουμε και τη ζελατίνη και ενσωματώνουμε καλά.

Με τη βοήθεια μιας μαρίζ (λεπτής σπάτουλας), απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω απο τη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Γαρνίρουμε με το γλυκό του κουταλιού, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.