Είχε ανοίξει η όρεξη σε 20χρονο αθίγγανο ο οποίος προσπάθησε να ''ανοίξει'' ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο, όχι φυσικά για να γευτεί κάποιο γλυκό, αλλά για να πάρει ότι χρήματα επρόκειτο να βρει μέσα, ωστόσο στην πορεία έγινε αντιληπτός από άνδρες της ασφάλειας και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν αλλοδαπό συνεργό στην απόπειρα διάρρηξης του ζαχαροπλαστείου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

" Συνελήφθη, χθες (02.06.2013) τα ξημερώματα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 20χρονος ημεδαπός (ΡΟΜΑ), για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 20χρονος χθες (02.06.2013) τα ξημερώματα προσπάθησε να διαρρήξει κατάστημα ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, μαζί με 19χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, έγιναν όμως αντιληπτοί, από ανωτέρω αστυνομικούς και συνελήφθη ο 20χρονος, ενώ αναζητείται ο 19χρονος συνεργός του.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 20χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 01.06.2013 έως 02.06.2013 στην πόλη του Ηρακλείου, είχε αφαιρέσει:

• Από εταιρία, εκπροσωπούμενη από 53χρονο ημεδαπό, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, χρηματικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ και δύο αφαιρούμενες μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο της εταιρείας.

• Από ιατρείο ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, ένα (1) φορητό υπολογιστή, χρηματικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου"