Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τα πύρινα μέτωπα της προηγούμενης Τετάρτης στα Χανιά, ζητά από τον περιφερειάρχη Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σε επιστολή του, επισημαίνει το γεγονός ότι, λόγω της έκτασης των ζημιών, θα ζητηθούν αποζημιώσεις από την πλευρά των πληγέντων, και συνεπώς ζητάει από τον Περιφερειάρχη να εισηγηθεί σε πρώτη φάση στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία έκδοσης ΚΥΑ για την οριοθέτηση των περιοχών αυτών.

Επίσης, σήμερα συστήνεται η επιτροπή η οποία θα κάνει την εκτίμηση της καταγραφής ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, γνωστοποιεί στην επιστολή του ότι, μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές των Χανίων οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε να γίνει η πλήρης καταγραφή των μεγάλων και εκτεταμένων ζημιών που προέκυψαν.

-Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Βαμβακόπουλου Δήμου Χανίων καταστράφηκαν: Πέντε επιχειρήσεις, δύο αποθήκες, ένας στάβλος, μία μόνιμη κατοικία, μία στάνη και ζώα, 3 κοντέινερς με ξυλεία, ένας οδοστρωτήρας, μία μπουλτόζα, ένα κρέιντερ, ένα βυτιοφόρο, μία καρότσσΛρορτηγού, ένα φορτηγό επικαθήμενο και περίπου 50 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

-Στην πυρκαγιά στα Μεγάλα χωράφια Δήμου Χανίων: περίπου 200 στρέμματα αγροτολιβαδικά και ένα αυτοκίνητο.

-Στην πυρκαγιά Τσακίστρα Κεραμιών Δήμου Χανίων: περίπου 300 στρέμματα, μία αποθήκη και ένα όχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook