Ο υποδιευθυντής περιφερειακού αεροδρομίου στην ρωσική Άπω Ανατολή έχασε την ζωή του ύστερα από επίθεση με μαχαίρι και άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση κατά ομοφυλόφιλου που βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Ρωσία μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Ο 39χρονος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, πέθανε ακαριαία. Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό της χερσονήσου Καμτσάτκα και δράστες είναι τρεις νεαροί, οι οποίοι επιτέθηκαν στο θύμα με μαχαίρια και τον κλώτσησαν στο κεφάλι, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η περιφερειακή Ερευνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε στις 29 Μαΐου στο χωριό Ζαπορόζχε. Το κίνητρο των δραστών ήταν «ο αντισυμβατικός σεξουαλικός προσανατολισμός του συντοπίτη τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση που προσθέτει ότι οι δράστες τοποθέτησαν το πτώμα του θύματος μέσα στο αυτοκίνητό του και το πυρπόλησαν.

Οι τρεις νεαροί, που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ηλικίας από 18 ως 25, συνελήφθησαν. Σε μία ανάλογη περίπτωση τον περασμένο μήνα, ένας 23χρονος δολοφονήθηκε στο Βολγκογκράντ επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, Νικολάι Αλεξέγεφ, δήλωσε σήμερα ότι η βία είναι η άμεση επίπτωση των ομοφοβικών δηλώσεων των πολιτικών ηγετών της χώρας. «Τέτοιου είδους ρητορική είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Αλεξέγεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το ρωσικό κοινοβούλιο συζητά αυτή την εποχή σχέδιο νόμου που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Η ομοφυλοφιλία καταγγέλλεται από την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ασκεί μεγάλη επιρροή στη χώρα, ενώ οι Αρχές απαγορεύουν συχνά την διεξαγωγή διαδηλώσεων υπέρ των ομοφυλοφίλων.