«Στόχος είναι να μην διεξάγονται πλέον οι εργασίες του Eurogroup με μοναδικό γνώμονα τους οικονομικούς δείκτες, αλλά μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει και κοινωνικούς δείκτες, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της ανεργίας, τα προβλήματα υγείας κ.ά.», επισήμανε σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τιερί Ρεπαντέν.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες γαλλογερμανικές προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Eurogroup, ο Ρεπαντέν σημείωσε ότι η πρόταση για τον ορισμό ενός μόνιμου προέδρου του Εurogroup, προβλέπει επίσης τη σύσταση μιας παρόμοιας δομής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα είναι σε θέση να συζητά τις προτάσεις του συμβουλίου υπουργών.

Ανέφερε πως θα υπάρχει επιπλέον και μία ειδική Γραμματεία, που θα έχει ως έργο να αποτελεί «τον σύνδεσμο ανάμεσα στο Eurogroup και τις Συνόδους των Αρχηγών Κρατών».

Ερωτηθείς εάν το ρόλο του Προέδρου πλήρους απασχόλησης του Eurogroup μπορεί να τον αναλάβει ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο υπουργός απάντησε «όχι, διότι ένας Επίτροπος είναι ήδη ιδιαίτερα απασχολημένος.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook