Tο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, συνεπές στα μεγάλα γεγονότα κρουαζιέρας, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο Συνέδριο-Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «2ο Posidonia Sea Tourism Forum», που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαΐου 2013 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, προβάλλοντας το Λιμένα της Σούδας και τα Χανιά γενικότερα ως προορισμό κρουαζιέρας σε εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και πράκτορες.

Στην αποστολή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μπροκαλάκης, η Διευθύντρια κα. Στέλλα Μανιουδάκη και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Αρτεμησία Σκουμπάκη, ενώ την αποστολή πλαισίωσαν και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Αντώνης και Νίκος Τσαγκαράκης και Αντώνης Γελασάκης. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί τη μοναδική έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα κάθε 2 χρόνια στην οποία συμμετέχουν όλα τα ελληνικά λιμάνια-προορισμοί κρουαζιέρας και οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Με τη δράση αυτή το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων έχει ως στόχο να προβάλλει στις εταιρείες κρουαζιέρας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει ο Λιμένας της Σούδας και ο προορισμός «Χανιά» τόσο στα πλοία όσο και στους επιβάτες της κρουαζιέρας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με ανώτατα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και πράκτορες, στους οποίους έγινε παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, των βελτιώσεων που έχουν γίνει, όπως ο χώρος υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας, των έργων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν, αλλά και της πόλης των Χανίων και του Νομού συνολικά.

Επίσης η χανιώτικη αποστολή απεκόμισε σημαντική γνώση για θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης της κρουαζιέρας, παρακολουθώντας τις ειδικές συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την έκθεση για θέματα θαλάσσιου τουρισμού με ομιλητές ανώτατα στελέχη των μεγαλυτέρων παγκοσμίως εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το περίπτερο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων επισκέφθηκαν στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας και πράκτορες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κων/νος Μουσουρούλης, η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Α. κ. Κων/νος Μουτζούρης.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Μπροκαλάκης σε δήλωση του τόνισε:

«Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων και η Λιμενική Επιτροπή θεωρούν πολύ σημαντική την συμμετοχή σε εκθέσεις θαλάσσιου τουρισμού όπως τα Posidonia, όπου προβάλλεται στις εταιρείες κρουαζιέρας ο Λιμένας της Σούδας, τα πλεονεκτήματά του και οι ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει στα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες αυτών, σε συνδυασμό φυσικά με τον προορισμό Χανιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο της πόλης των Χανίων όσο και του Νομού συνολικά, με στόχο την προσέλκυση στα Χανιά νέων εταιρειών κρουαζιέρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook