Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) συμμετέχει σε δράσεις επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας έως 29 ετών για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο):

Α. Δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών». Αποτελέσματα: http://www.voucher.gov.gr

Β. Δράση του ΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ [συνδικαιούχοι κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α)], που έχουν αναλάβει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών». Αποτελέσματα: http://www.sete-voucher.gr/

Το Κέντρο με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ανέργους που έχουν επιλεγεί ότι, τα προγράμματα κατάρτισης (80 ώρες θεωρία & 500 ώρες πρακτική άσκηση) που ο φορέας προτίθεται να υλοποιήσει καθώς και οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://www.kekaper.gr. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν στα προγράμματα αυτά μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (πάροχος κατάρτισης) Ηγ. Γαβριήλ 103-105 Ρέθυμνο (απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα, 2ος όροφος).

Επισημαίνεται ότι, κάθε άνεργος ηλικίας 18 έως 29 ετών που έχει επιλεγεί (εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων) αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει πάροχο κατάρτισης, πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παρατίθεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (http://www.eye-ekt.gr / 29-05-2013).

«Στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» και επειδή παρατηρήθηκαν επανειλημμένως φαινόμενα επιθετικής προσέλκυσης ανέργων, από παρόχους κατάρτισης, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υπογραμμίζει το προβλεπόμενο δικαίωμα των ωφελουμένων – δικαιούχων της επιταγής κατάρτισης – να επιλέγουν ελεύθερα τον πάροχο κατάρτισης, από το Μητρώο Παρόχων, με γνώμονα τα προσφερόμενα προγράμματα, την αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών, τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τις δυνατότητες και τις προσδοκίες τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, εφιστούμε την προσοχή των ωφελούμενων του προγράμματος, η επιλογή του παρόχου κατάρτισης, να πραγματοποιείται χωρίς να διαταράσσεται η κρίση και η απόφασή τους, από παραπλανητικές και καταχρηστικές πρακτικές προσέλκυσης και τυχόν παροχές, μη σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook