Οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Χανίων, θα είναι και οι τελευταίες που θα δοθούν στο θέατρο της Ανατολικής τάφρου με τους θεατές να κάθονται στις….σκαλωσιές, καθώς από το καλοκαίρι του 2012 θα κάθονται σε κανονικές….καρέκλες, ενώ οι σκαλωσιές θα έχουν αντικατασταθεί με μια χαμηλή κατασκευή με βασικό υλικό το χώμα και η οποία θα ταυτίζεται αισθητικά με τα Βενετσιάνικα τείχη.

Με την συνεργασία του δήμου Χανίων και της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ήδη μελετάται η παρέμβαση που θα γίνει στον συγκεκριμένο χώρο και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Κεμεσίδης

«δεν μπορούμε πλέον να συντηρούμε την κατασκευή με τις σκαλωσιές , γιατί κοστίζει και πολύ ακριβά. Θα το βγάλουμε από εκεί και από τον Σεπτέμβρη σε συνεργασία με την αρχαιολογία θα δούμε το πώς θα κάνουμε ένα όμορφο θέατρο».

Από την πλευρά του ο προιστάμενος της 28ης ΕΒΑ κ.Μιχάλης Ανδριανάκης διευκρίνισε πως η πρόταση αφορά στην «απομάκρυνση του άθλιου κατασκευάσματος που λέγεται λυόμενο θέατρο και στην αντικατάστασή του στον ίδιο χώρο με μια ήπια διαμόρφωση του πυθμένα της τάφρου με την κατασκευή μιας χωμάτινης εξέδρας σε επίπεδα , με την χρήση καρεκλών για τους θεατές. Εκτιμούμε πως η χωρητικότητα θα φτάνει μέχρι στους 2.500 θεατές και θα συνυπάρχει το θέατρο με τις οχυρώσεις.»

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως το θέατρο με τις σκαλωσιές στην Ανατολική τάφρο των Χανίων «στήθηκε» ως ….προσωρινό, το 1991 (!!) για να φιλοξενηθεί η μεγάλη συναυλία που είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook