"Μπλόκο" στην δεύτερη προσπάθεια εκποίησης του ακινήτου στο Ακρωτήρι το οποίο χρησιμοποιείτο ως εξομοιωτής πτήσεων απο την "Ολυμπιακή Αεροπορία" επιχειρεί ο Δήμος Χανίων μέσω της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων.

Η "Εθνική Κεφαλαίου" (ειδική εκκαθαρίστρια της πρώην Ολυμπιακής) για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, βγάζει «στο σφυρί» δύο ακίνητα του πρώην εθνικού αερομεταφορέα στα Χανιά.

Πρόκειται για:

- ακίνητο ΔΕΑΜ, όμορο του αεροδρομίου Χανίων στη θέση Κουλουρίδες-Καλόρουμα, του δημοτικού διαμερίσματος Κυδωνίων, το οποίο περιλαμβάνει γήπεδο έκτασης 15.136 τ.μ. και μεταλλικό υπόστεγο (ισόγειο 465 τ.μ. και πατάρι 75 τ.μ.). Το ακίνητο χρησιμοποιούνταν ως συνεργείο εφοδίων εδάφους.

- ακίνητο εξομοιωτών πτήσεων στο Δήμο Χανίων, στο δημοτικό διαμέρισμα Μουζουρά. Περιλαμβάνει γήπεδο 59.169 τ.μ., κτηριακό συγκρότημα τεσσάρων επιπέδων συνολικής επιφάνειας 7.092 τ.μ. και φυλάκιο 22,71 τ.μ.

Ο πρώτος διαγωνισμός έληξε άκαρπος στις 15 Μαρτίου, ενώ τώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως αύριο 5 Ιουνίου.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και ειδικά σε ότι αφορά στο ακίνητο εξομοιωτών πτήσεων, ο Δήμος Χανίων προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων τα οποία θα εκδικασθούν σήμερα.

Ο λόγος που ζητά την ακύρωση της δημοπρασίας, ο Δήμος, είναι πως το 69% της έκτασης του συγκεκριμένου ακινήτου, είχε παραχωρηθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία απο την πρώην κοινότητα Μουζουρά υπο τον όρο, πως εαν διακοπεί η λειτουργία της σχολής του εξομοιωτή ή εαν αλλάξει χρήση ο χώρος, τότε το ακίνητο θα επιστραφεί στην αυτοδιοίκηση (τότε η κοινότητα Μουζουρά, σήμερα ο Δήμος Χανίων).

Οπότε γίνεται ευκόλως κατανοητό πως ουδείς μπορεί να εκποιήσει ένα ακίνητο το οποίο δεν του ανήκει ή έστω του ανήκει μόνο ως προς το 31% που είναι το ποσοστό το οποίο είχε αγοράσει η πρώην Ολυμπιακή.

(Η φωτο του κτιρίου είναι απο την εποχή που κατασκευάστηκε)