Υλικά

1 κιλό ροφός φιλεταρισμένος
1 κιλό μπάμιες
200 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματάκι κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
80 ml. ξύδι
60 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
40 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε προσεκτικά το ψάρι , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Παράλληλα προετοιμάζουμε τις μπάμιες βρέχοντας τις με το ξύδι και αφήνοντας 15 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με τις ντομάτες.

Προσθέτουμε το σκόρδο και φτιάχνουμε τη γεύση. Ενώνουμε τη σάλτσα με τις μπάμιες και αραδιάζουμε σε ταψί.

Τοποθετούμε απο πάνω το ψάρι πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το δυόσμο .

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C περίπου 30 λεπτά, κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα για 10 λεπτά.